din Romania pana la marginile pamantului
We're sorry, but this discussion has just been closed to further replies.

Tags:
Cu bucurie vă scriu aceste rânduri, dorindu-mi şi rugându-mă să vă găsească multumiţi, binecuvântaţi şi folosiţi de mâna Lui puternică. Sunt mai bine de două luni, de când am ajuns în Etiopia. Acum sunt acasă, aici în Adiss Ababa, în una din acele zile când oficialităţile locale au stabilit să avem curent electric şi apă (aceasta se întâmplă de obicei în fiecare a doua zi, în cazul în care nu încurcă zilele). Este un har de la El să avem toate lucrurile, fie măcar şi o dată la două zile!
Au trecut aproape trei luni de la reântoarcerea pe solul fierbinte african. De asta dată am venit împreună cu patru tineri din Romania care au făcut un stagiu de două luni în Niger: Iulia, Rebeca, Emanuel şi Adrian. Timp de două luni am avut bucuria să putem vorbi româneşte în Niger. Nigerienii au avut ocazia să audă mai multe despre ţara noastră cu ocazia unei întalniri speciale organizată la Căminul Evanghelic Universitar de la Niamey, în cadrul unei prezentări de « Seară romaneaescă ». Iulia si Rebeca au facut prezentarea, îmbracate în costume tradiţionale româneşti. Au fost servite apoi prăjituri pregătite de fete. Au fost foarte bune: toti participanţii le-au apreciat.
Proiectul de fantana în comunitatea tuaregilor Idaksahak. Acest proiect se dovedeşte a fi mai complicat decat la prima vedere : avem nevoie de sfatul Domnului şi înţelepciunea de sus. Cea mai mare dificultate este de a alege locul potrivit pentru plasarea fântânii, astfel încât să nu se produca tensiuni între familiile de nomazi. Să ne aducem aminte că Avraam şi Isaac aveau aceleaşi probleme cu fantânile…(Geneza 21 :25 si Geneza 26 :20). Aici, mai mult decât în alta parte, apa înseamnă viaţa dar mai inseamnă şi putere. Cine controleaza apa controlează zona… Chiar astăzi m-am întâlnit cu Mahamad, şeful satului din locul unde vom finanţa săparea fantanii. Vor contribui şi sătenii la construcţia fântânii, cu mijloace de transport şi muncă.
© 2009 Created by ovoce on Ning. Create a Ning Network!